De rechter-commissaris weigert de verkoop van de merkrechten van V&D terug te draaien. Alleen schuldeisers kunnen bezwaar maken tegen het optreden van de curator.

Vroom, een nazaat van V&D-oprichter Willem Vroom, en Otto protesteerden vorige week tegen de verkoop. Ze claimden buiten de onderhandelingen te zijn gehouden door de curator, dit ondanks het feit ze begin maart al hebben aangegeven op de merknaam te willen bieden.

Nu de klacht bij de rechter-commissaris niets oplevert, leggen de twee oprichters zich neer bij de verkoop aan Roland Kahn, Ronald van Zetten en Jaco Scheffers. Ze zijn namelijk niet van plan om schuldeisers te benaderen om in actie te komen tegen de transactie. Otto en Vroom zeggen nog wel een bod te willen doen als schuldeisers uit eigen beweging juridische stappen ondernemen.

De twee ondernemers hebben weinig vertrouwen dat het biedingsproces op juiste wijze is verlopen. “Zoals dat curatoren zelf bepalen met wie ze wel of niet zaken willen doen”, aldus hun verklaring.

De curatoren lieten eerder al weten ‘een zorgvuldig proces’ gevolgd te hebben bij de verkoop van de merkrechten. “Op basis van een biedingsprotocol is een selectie gemaakt uit de serieuze gegadigden”, aldus een woordvoerder.

Bron: RetailNews