De nieuwe glaskleur van Iittala, regenblauw, geeft het huis een blauwe glans. Deze rustige kleur is geïnspireerd op de natuur en laat zich eenvoudig combineren met andere elementen in het interieur.

In 2014 vormen kleuren een belangrijk onderdeel in Iittala’s collectie. Winterse, blauwe tinten geven rust voordat de energieke, uitbundige kleuren van de zomer losbarsten. De nieuwe kleur regenblauw is een intense, maar ook rustige tint in Iittala’s palet met natuurlijke tinten.

Het blauw van de winter doet tegelijk ook denken aan de zomer. Het herinnert aan mooie momenten tijdens zomerse regenbuien: zwemmen in de warme regen en het rustgevende geluid van de regen die tikt op de overkapping van de veranda.

Regenblauwe, glazen producten passen perfect bij de altijd actuele en populaire kleur blauw in het interieur. De sfeerlichten Kivi en Kastehelmi filteren het blauwe licht prachtig – donkere dagen worden lichter. Met de Kastehelmi schaal op voet met nootjes en marshmallows wordt een winterse avond extra gezellig.

En natuurlijk komt de nieuwe tint ook terug in de populairste Aalto vazen. Op tafel vormt het regenblauw een prachtig contrast met het witte Teema en misschien ook wel met de blauw gedecoreerde borden van oma.

En voor wie al servies heeft uit de Taika serie van Klaus Haapaniemi, of het blauwe Korento servies, maakt het Kartio glas in regenblauw het plaatje compleet.