Hakbijl Glass en Huta Szkla Tadeusz Wrzesniak hebben het wereldrecord ‘grootste champagne glas’ gebroken op vrijdag 24 Januari 2014 op de Christmasworld beurs in Frankfurt!

Het record staat bij het Guiness Book of Records te boek als ‘grootste wijn flute’. Het astronomisch grote champagneglas meet 210 cm hoog en is gevuld met 80 flessen sekt van het merk Rotkäppchen; dat is 60 liter!!!.

Het initiatief is genomen door Hakbijl Glass, DE specialist in decoratieve glazen vazen, windlichten, potten en andere lifestyle producten. Hakbijl Glass wist Huta Szkla Tadeusz Wrzesniak, DE Poolse specialist in het traditioneel vervaardigen van mondgeblazen objecten, uit te dagen om de grenzen van wat voor mogelijk gehouden werd te doorbreken, door dit ongelofelijke glas te vervaardigen. Het glas is op de traditionele manier uit een stuk vervaardigd, wat een extreem staaltje vakmanschap is, gezien het formaat, de hoeveelheid glas en de perfectie in de wanddikte, allemaal factoren cruciaal om de druk van 60 liter op 1 steel mogelijk te maken.

De onthulling vond plaats op de Christmasworld in samenwerking met de firma 2Dezign die een bijzonder kerstshow heeft met de titel ‘Newstalgia’ in opdracht van de Messe Frankfurt, om de grootste beurs ter wereld op het gebied van decoratie en kerst, luister bij te zetten.

Op vrijdag 24 januari werd om 10.15 uur onder het toeziend oog van live video en 2 onafhankelijke getuigen het glas gevuld met de mousserende wijn van Rotkäppchen. Omdat lichte turbulentie tijdens het inschenken het delicate krachtenspel van dit unieke glas kon verstoren, waardoor het kapot zou kunnen gaan, vroeg dit uiterste precisie en een kleine ondersteuning. Om 11.00 uur heeft de internationale pers, het glas onthuld zien worden en werden de laatste flessen geleegd, waarna de steun verwijderd kon worden en niet het glas, maar het record werd gebroken.

Iedereen die geïnteresseerd was, kon deze unieke recordpoging bijwonen en na het breken van het wereldrecord, werd de sekt van Rotkäppchen uitgeschonken onder de belangstellenden.

Het oude record stond op een glas van 143 cm hoog dat gevuld werd met 56 liter mousserende wijn en dateerde van 6 augustus 2011.