Het Belgische Greenpan wint de prestigieuze Good Design Award voor de stijlvolle pannencollectie Wood-Be. Ze vielen in de smaak vanwege vorm, functionaliteit en het design. Greenpan onderscheidt zich volgens de jury met het houten accent in het handvat, dat voor een aardse en vriendelijke sfeer in de keuken zorgt.

Good Design Award

De Good Design Award is de oudste en meest gewaardeerde designprijs, uitgereikt door The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design an The European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies. De jury selecteerde meer dan 900 productdesigns en grafische kunstwerken uit 38 landen. Daarvan was Greenpan één van de winnaars.

Wood-Be

Greenpan
De Wood-Be-collectie bestaat uit vier verschillende pannen: een koekenpan (in drie verschillende maten en nog één met deksel), een hapjespan, een wokpan en een steelpan (twee maten). Alle met die speciale Greenpan antiaanbaklaag en vormgegeven in het prijswinnende design, gekenmerkt door het houten handvat.

Vernieuwend

Greenpan lanceerde in 2007 als eerste de gezonde keramische antiaanbakpan, waardoor er minder of geen olie of boter hoeft te worden gebruikt bij het bakken. Dat zorgt voor gezondere maaltijden en de pannen zijn makkelijker schoon te maken. Anno 2016 blijft het Belgische bedrijf zich nog steeds vernieuwen op gebied van functionaliteit én design.