April 2021 – Nieuwe lifestyle merken verwelkomen is bij groothandel TTP Concepts altijd reden voor een feestje. Zeker als het een duurzaam en vrolijk merk als Koziol betreft. Beide bedrijven zetten in op toekomstbestendig, duurzaam ondernemen en hebben in elkaar een perfecte match gevonden.

Duurzame producten
TTP Concepts houdt de trends & ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten en merkt dat zowel consumenten als bedrijven steeds meer waarde hechten aan verantwoord ondernemen en hun voorkeur geven aan duurzame producten. Koziol, een mooi Duits familiebedrijf wat al bijna 100 jaar hoogwaardige woon- en lifestyleproducten op de markt brengt is daar ook al jaren mee bezig. Al hun bedrijfsactiviteiten, inclusief de productie vinden in Duitsland plaats en ze kunnen met trots melden dat dit op CO2-neutrale basis gebeurt.

Koziol-in-de-keuken

Koziol kunststof is duurzaam
De producten van Koziol worden voornamelijk gemaakt uit kunststof. Maar hoe kun je tegenwoordig nog met een gerust hart artikelen van kunststof kopen? Kunststoffen worden in eerste instantie niet aangemerkt als milieuvriendelijk, maar Koziol leert ons dat we met een ander oog naar hét materiaal van deze tijd moeten kijken. Geen enkel materiaal in de wereld is alleen goed of slecht. Het is belangrijker om bij de productontwikkeling te kijken naar het meest duurzame materiaal voor het beoogde gebruik. Bovendien gebruikt Koziol uitsluitend pure materialen zonder toevoegingen, zoals thermoplast kunststof, de verbinding is cellulose, een 100% natuurlijk materiaal. Dit materiaal is goed te recyclen en het kost tot 90% minder energie om het te produceren dan
bijvoorbeeld glas, aluminium of keramiek. Bovendien is het voedselveilig en gaat het heel lang mee. Uitermate geschikt dus voor de vele collecties van Koziol. Daarnaast heeft Koziol een Organic collectie, gemaakt 100% puur materiaal wat volledig recyclebaar is en extreem duurzaam en voedselveilig.

Koziol kunststof is duurzaam
De producten van Koziol worden voornamelijk gemaakt uit kunststof. Maar hoe kun je tegenwoordig nog met een gerust hart artikelen van kunststof kopen? Kunststoffen worden in eerste instantie niet aangemerkt als milieuvriendelijk, maar Koziol leert ons dat we met een ander oog naar hét materiaal van deze tijd moeten kijken. Geen enkel materiaal in de wereld is alleen goed of slecht. Het is belangrijker om bij de productontwikkeling te kijken naar het meest duurzame materiaal voor het beoogde gebruik. Bovendien gebruikt Koziol uitsluitend pure materialen zonder toevoegingen, zoals thermoplast kunststof, de verbinding is cellulose, een 100% natuurlijk materiaal. Dit materiaal is goed te recyclen en het kost tot 90% minder energie om het te produceren dan bijvoorbeeld glas, aluminium of keramiek. Bovendien is het voedselveilig en gaat het heel lang mee. Uitermate geschikt dus voor de vele collecties van Koziol. Daarnaast heeft Koziol een Organic collectie, gemaakt 100% puur materiaal wat volledig recyclebaar is en extreem duurzaam en voedselveilig.

Mooie aanvulling
De collecties van Koziol zijn een geweldige aanvulling op het bestaande assortiment van TTP Concepts. Er komen nu mooie producten bij die je kunt gebruiken in de keuken, voor onderweg of samen met de overige artikelen van het outdoor assortiment. Daarnaast ligt bij TTP Concepts de focus tegenwoordig ook bij het organisen van iedere ruimte in huis en ook daarbij past het Duitse merk perfect in het plaatje!


De producten van Koziol zijn niet alleen praktisch in gebruik, ze zijn stuk voor stuk prachtig vormgegeven. De unieke ontwerpen hebben al vele prestigieuze designprijzen gewonnen. Koziol producten koop je niet voor even, maar het zijn duurzame metgezellen voor het leven.

Meer informatie: www.ttpconcepts.nl