Winkelketen Blokker heeft in twee jaar tijd afscheid genomen van 1.657 medewerkers. Dat is twee keer meer dan de eerder aangegeven 830 banen, zo concludeert RTL Z uit de jaarstukken van moederbedrijf Blokker Holding.

Blokker maakte begin 2015 bekend 440 banen te zullen gaan schrappen, gevolgd door nog eens 390 arbeidsplaatsen een jaar later. De retailer zegt zelf 390 voltijdsbanen bedoeld te hebben, omgerekend zo’n 660 medewerkers. Dat zou het gemelde banenverlies op 1.100 brengen.

Het verschil tussen het gemelde en werkelijke banenverlies wordt volgens een woordvoerder van Blokker Holding verklaard door de sluitingen van winkels. De retailer maakte alleen melding van het baanverlies als gevolg van aanpassingen van de winkelbezetting, stelt zij. “De banen die verdwenen als gevolg van winkelsluitingen, zaten daar niet bij.”

Eerder dit jaar werd al bekend dat Blokker in twee jaar tijd in stilte vijftig vestigingen heeft gesloten. Eind 2016 waren er nog 5.530 medewerkers werkzaam en telde de keten 533 vestigingen. Het concern maakte onlangs bekend zich alleen op Blokker te focussen en winkelketens als Intertoys en Xenos te verkopen. Daarbij werd ook de sluiting van nog eens honderd vestigingen van Blokker aangekondigd. Ook sluiten de honderd eigen winkels van Marskramer, waar 650 werknemers bij betrokken zijn. In totaal verwacht Blokker Holding door de koerswijziging afscheid te nemen van 1.900 werknemers.

Bron: RetailTrends