De Brexit lijkt de Engelse markt van ons te verwijderen maar in alle discussies tussen Londen en Brussel staan niet voor niets de enorme handelsmogelijkheden tussen het individuele land en het landenblok centraal. De poort tot Engeland voor onze branche is van oudsher de beurs in Birmingham.

58.000 mensen bezoeken elk voorjaar de Spring Fair. Een groot deel van daarvan bestaat uit Britse en Ierse winkeliers, de rest uit exposanten, van wie er veel uit de Britse Eilanden komen maar sommige ook van ver, bijvoorbeeld uit Australië en de Verenigde Staten. Birmingham is een internationale beurzenstad, met een enorm complex op dat vlak. Het heeft een traditie hoog te houden van venster op de reusachtige Angelsaksische wereld waarmee ze al meer dan een eeuw in verbinding staat.

Omvangrijk giftgedeelte

Spring Fair is breed georiënteerd, ook sectorgewijs. Er zijn bijvoorbeeld beautyproducten te zien, serviezen, geschenkartikelen, tuinartikelen, juwelen en horloges. Vooral het giftgedeelte is omvangrijk maar ook inspirerend. Britten zijn er van huis uit goed in consumenten te verrassen met artikelen die geestig overkomen en de prijs van een hebbedingetje hanteren. Het is soms of de Engelsen nooit een stadium van marktkooplieden zijn ontgroeid, want die waren natuurlijk erg succesrijk in de decennia dat de Britse arbeidersklasse in de zomer twee weken naar een badplaats trok voor vakantie. Gegarandeerd dat u als winkelier inspiratie opdoet en contacten legt met aanbieders die iets voor u kunnen betekenen.  Wanneer is een internationaal beursbezoek overbodig? Als je er enkel de merken ziet die je al uit je eigen land kent. Variatie is troef in Birmingham. Uw trip is nooit voor niks, zelfs al sluit u geen enkele deal.

Wie zich nu aanmeldt krijgt een gratis toegangsticket. De tijd dat een vliegticket naar Birmingham duur was ligt ook al lang achter ons en de Brexit perikelen hebben zelfs de prijzen van hotelkamers een duikeling laten maken. U bespaart flink in vergelijking tot eerdere, duurdere jaren. Het is dus een beetje now or never voor een eerste bezoek – en ook voor een tweede of derde.