Maandagmiddag 17 december hebben Bart Siemerink (directeur Keukenhof) en Henk Schouten (CEO Royal Delft) de eerste bollen geplant in de historische tuin van Royal Delft voor de tentoonstelling Glorious Delft Blue welke op 18 januari van start gaat.

In Glorious Delft Blue wordt het pronken in de 17e eeuw en nu in verschillende thema’s belicht. Door de samenwerking met de Keukenhof wordt ingegaan op het thema van Keukenhof “Flower Power” van toen en nu en de tulpenmanie van de 17e eeuw.

De bollen zijn geplant naar een ontwerp van Flora Delfensis. Flora Delfensis is een project van botanisch filosoof Norbert Peeters en cultureel ondernemer Nina Voets. Flora Delfensis zet de botanische geschiedenis van Delft in de Gouden Eeuw in de schijnwerpers en doet dit in samenwerking met Gemeente Delft, Royal Delft, de Botanische Tuin en Stichting Delft Bloeit.

De tuin is voor een gedeelte beplant met tulpen en andere bolgewassen die refereren aan de introductie van bolgewassen in Nederland door Dirck Cluyt in de 17e eeuw. De tulpen die geplant zijn in de tuin van Royal Delft haken aan op de tentoonstelling Glorious Delft Blue. Hierbij is gekozen voor bolgewassen waar mee gepronkt kan worden. Dit zijn niet per definitie oude rassen, maar ook aan nieuw vernuft in het kweken van bolgewassen. Er wordt gezocht naar spannende en kleurrijke bolgewassen.

Door de bollen samen met Bart Siemerink van Keukenhof te planten, wordt de relatie tussen de twee iconische Nederlandse bedrijven bevestigd. In de lente van volgend jaar zal de tuin van Royal Delft in volle bloei staan.