Walmart werkt aan een IoT-platform waarmee klanten automatisch producten opnieuw kunnen bestellen. De Amerikaanse retailer heeft daarvoor een patent heeft aangevraagd.

Het is het eerste patent van Walmart waarbij de focus op internet of things ligt. Het systeem waar de winkelketen aan werkt zou gebruiksvriendelijker zijn dan de Amazon Dash-buttons. Zo moeten gebruikers daarbij nog een fysieke koopknop indrukken, terwijl Walmart IoT in de producten zelf wil integreren. Daardoor zou de herhaalbestelling geheel automatisch moeten plaatsvinden, zonder dat de consument er nog iets voor moet doen.

Naast het stimuleren van herhaalaankopen, zou Walmart met het systeem ook klantdata willen verzamelen. In de patentaanvraag wordt gesproken over tags die kunnen bijhouden hoe vaak producten gebruikt worden, op welke momenten van de dag en op welke plekken in het huis. Die informatie kan Walmart helpen bij gepersonaliseerde marketing en predictive analytics.

Eerdere patenten van Walmart richtten zich vooral op in-store of e-commercetoepassingen. Zo bleek begin dit jaar dat de retailer denkt aan drones in zijn winkelmagazijnen.

Bron: CB Insights